شاید شما هم بارها این موضوع را شنیده باشید که مهاجرت به کشور اتریش فرصتی بسیار مطلوب و ایدهآل برای پزشکان و کادر درمان است. این موضوع کاملاً درست است. همواره پزشکانی که به دنبال ارتقای زندگی شخصی و شغلی خود در کشوری با استانداردهای بالای زندگی هستند، میتوانند به کشور اتریش مهاجرت کنند. این کشور با سیستم بهداشتی پیشرفته، زیرساختهای قوی پزشکی و درآمدهای بالا، بستری مناسب را برای پزشکان و کادر درمان فراهم میکند.
فهرست مقاله:
برای مهاجرت کردن به کشور اتریش به عنوان پزشک، پرستار یا سایر اعضای کادر درمان، باید دارای شرایطی بود. در حقیقت رعایت این شرایط، شروعی برای روند مهاجرت متقاضیان خواهد بود. متقاضیان باید دارای مدرک تحصیلی معتبر مرتبط با حوزه کاری خود باشند. این افراد حتماً باید مدارک معتبر خود را مطابق با استانداردهای اتریش معادلسازی نمایند.
تسلط به زبان آلمانی نیز برای پزشکان و کادر درمان الزامی است؛ پزشکان نیازمند مهارت در سطح C1 و سایر اعضای کادر درمان حداقل در سطح B2 میباشند. سلامت جسمانی، ارائه گواهی عدم سوءپیشینه و اثبات برخورداری از شخصیت مناسب نیز از دیگر شرایط مهاجرت پزشکان و کادر درمان به اتریش محسوب میشود. علاوه بر این، متقاضیان باید حداقل دو سال سابقه کاری داشته باشند و سن آنها باید کمتر از ۴۵ سال باشد. این افراد باید در نهادهای تخصصی مرتبط با حوزه درمان مانند اتاق پزشکی، داروسازی و... کشور اتریش ثبت نام نمایند.
اگر شما دوستان گرامی قصد مهاجرت از این طریق به کشور اتریش را دارید، علاوه بر داشتن شرایط لازم، باید مدارکی را نیز تهیه کنید که به سفارت این کشور ارائه دهید. این مدارک شامل موارد زیر هستند:
احتمالاً این سوال برای شما پیش آمده است که مراحل مهاجرت کادر درمان به اتریش چه هستند؟ شما برای مهاجرت پزشکان و کادر درمان به اتریش باید مراحلی را به ترتیب طی کنید. در ابتدا، شما باید مدرک تحصیلی معتبر خود را در رشتههای درمانی مانند پزشکی یا پرستاری دریافت نمایید. در مرحله بعد شرایط شخصی شما برای اطمینان از واجد شرایط بودن لازم و ضروری خواهد بود. این شرایط شامل تسلط کافی بر زبان آلمانی که به ویژه برای پزشکان در سطح C1، تهیه مدارک مورد نیاز مذکور و... است.
مرحله بعد، دریافت پیشنهاد شغلی یا همان جاب آفر از یک کارفرمای اتریشی است. داشتن پیشنهاد شغلی یکی از شروط اصلی کار در این کشور محسوب میشود. در مرحله بعدی متقاضی باید مدارک تحصیلی خود را برای معادلسازی به اتاق پزشکی یا دندانپزشکی اتریش ارائه دهد و این مدارک را برای تأیید به یکی از دانشگاههای معتبر پزشکی وین، گراتس، اینسبروک و... ارسال نماید. سپس نوبت به اخذ ویزای کاری اتریش میرسد. شما با دریافت ویزای اتریش، میتوانید به اتریش سفر کنید و با مراجعه به اتاق پزشکی یا دندانپزشکی این کشور مجوز کار خود را دریافت نمایید.
در کشور اتریش، اعضای کادر درمان میتوانند پس از ۵ سال اقامت قانونی و اشتغال، اقدام به اخذ اقامت دائم این کشور کنند. از شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم برای پزشکان و کادر درمان باید به داشتن بیمه درمانی در طول این ۵ سال، تمکن مالی کافی، تسلط به زبان آلمانی در سطح حداقل B1 و... اشاره کرد. اقامت دائم در کشور اتریش به این افراد اجازه زندگی و کار بلند مدت در اتریش را میدهد.
برای دریافت شهروندی اتریش باید دارای چه شرایطی بود؟ برای اخذ شهروندی اتریش، اقامت حداقل ۱۰ سال در این کشور ضروری است. البته ۵ سال از این ۱۰ سال یعنی نیمی از آن باید با وضعیت اقامت دائم باشد. علاوه بر این، متقاضی باید از تمکن مالی مناسب برخوردار باشد و سوءپیشینه کیفری نداشته باشد. برای دریافت شهروندی اتریش متقاضی باید زبان آلمانی را به خوبی بداند.